Polygoot-Eco

ONTWORPEN VOOR EEN GROENERE TOEKOMST

Polygoot volgt de groeiende vraag naar hoogwaardige isolatiematerialen en biedt met PET een kernschuim dat sterkte, stijfheid en thermische isolatie combineert met procesveelzijdigheid en ontwerpflexibiliteit, evenals uitstekende duurzaamheid.

bg
polygoot daken

Polygoot-Eco

Energie besparen

Energiezuinige composiet sandwichconstructies zijn een krachtige manier om energie te besparen en de CO2 uitstoot te verminderen. Dit leidt tot hogere en specifiekere eisen aan het gebruikte kernmateriaal met name de langdurige isolerende eigenschappen en mechanische prestaties van de kern. Doordat ze zijn gemaakt van gerecyclede materialen en recyclebaar zijn aan het einde van hun levensduur, worden PET isolatieplaten beschouwd als een milieuvriendelijke isolatieoptie. Ze verminderen de vraag naar nieuwe grondstoffen en dragen bij aan het verminderen van de ecologische impact van de bouwsector.

De voordelen

Belangrijkste voordelen

Licht in gewicht
Gesloten celstructuur
Niet-brandbaarheid
Goede thermische isolatie
Bestand tegen vocht
Milieuvriendelijkheid
Weerbestendigheid
Duurzaamheid

Volledig recyclebaar

PET in de ecologische cyclus

PET speelt een cruciale rol in de ecologische cyclus door het hergebruik van PET materialen te bevorderen, wat leidt tot minder afval en een verlaging van de CO2 voetafdruk. Het gebruik van gerecycled PET in producten zoals dakkapellen draagt bij aan energiebesparing en vermindert de behoefte aan nieuwe grondstoffen. Dit proces ondersteunt een circulaire economie waarin materialen hergebruikt en gerecycled worden, wat essentieel is voor een duurzamere toekomst.

 

Net als al onze PET schuimproducten is Polygoot-Eco aan het einde van de levensduur volledig recyclebaar.

Onze kwaliteiten

Waarom kiezen voor Polygoot

Zorgeloos genieten

Geniet van blijvende kwaliteit zonder het gedoe van onderhoud.

Altijd bestendig

Onze producten trotseren alle weersomstandigheden, van hittegolven tot vrieskou.

Op maat gemaakt

Precies ontworpen naar uw wensen en eisen, voor een naadloze integratie met uw woning.

Groen en schoon

Innovatieve, milieuvriendelijke materialen die zowel duurzaam als volledig recyclebaar zijn.

Offerte aanvragen

Ons aanbod

Onze diensten

Wat wij bieden

Onze op maat gemaakte dakkapellen en dakgoten bieden de perfecte balans tussen functionaliteit en design, afgestemd op uw unieke wensen. Met Polygoot kiest u voor kwaliteit die de tijd trotseert.

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is PET isolatie?

PET isolatie is een type isolatiemateriaal gemaakt van polyethyleentereftalaat (PET), een kunststof die vaak wordt gerecycled uit PET-flessen. Het wordt gebruikt voor zowel thermische als akoestische isolatie in verschillende toepassingen.

Is PET isolatie waterbestendig?

Ja, PET isolatie is waterbestendig. Het materiaal absorbeert geen vocht, wat helpt om problemen zoals schimmel en rot te voorkomen.

Is PET isolatie veilig?

PET isolatie is een veelzijdig, duurzaam en milieuvriendelijk isolatiemateriaal dat geschikt is voor diverse toepassingen. Het biedt effectieve thermische en akoestische isolatie, is veilig in gebruik en draagt bij aan het verminderen van plastic afval door recycling, PET isolatie is veilig. Het materiaal is niet-toxisch en geeft geen schadelijke stoffen af, waardoor het geschikt is voor gebruik binnenshuis. 

Wat is EPS isolatie?

EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen. Het is een lichtgewicht, schuimachtig isolatiemateriaal dat vaak wordt gebruikt in de bouwsector voor thermische isolatie. EPS bestaat uit kleine bolletjes polystyreen die door middel van stoom en warmte tot blokken of platen worden samengeperst.

Wat zijn de voordelen van EPS isolatie?
  • Goede thermische isolatie: EPS heeft uitstekende isolerende eigenschappen, wat helpt om warmteverlies te verminderen.
  • Lichtgewicht: Het materiaal is licht, wat het gemakkelijk te hanteren en te installeren maakt.
  • Vochtbestendig: EPS absorbeert bijna geen vocht, waardoor het geschikt is voor vochtige omstandigheden.
  • Sterk en duurzaam: Ondanks het lichte gewicht is EPS sterk en drukvast, waardoor het lang meegaat.
  • Kosteneffectief: EPS is over het algemeen goedkoper dan andere isolatiematerialen.
Hoe duurzaam is EPS isolatie?

EPS is zeer duurzaam en kan tientallen jaren meegaan zonder verlies van isolerende eigenschappen. Het is bestand tegen verrotting, schimmel en vocht, wat bijdraagt aan zijn lange levensduur.

Heb je zelf een vraag die hier niet tussen staat?
Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag!

Op maat gemaakt
Corrosie en weerbestendig
Geen onderhoud
Geen naden of kieren

Offerte aanvragen

Klaar voor een zorgeloze toekomst ?

Vraag vandaag nog een offerte aan en zet de eerste stap naar een onderhoudsvrije oplossing voor uw dakgoten en dakkapellen. Of neem contact met ons op voor meer informatie.