Dakkapellen

De dakkapellen van Polygoot zijn sterk, slagvast en kunnen in bijna iedere RAL kleur geleverd worden.

Zorgeloos genieten

Geniet van blijvende kwaliteit zonder het gedoe van onderhoud.

Altijd bestendig

Onze producten trotseren alle weersomstandigheden, van hittegolven tot vrieskou.

Op maat gemaakt

Precies ontworpen naar uw wensen en eisen, voor een naadloze integratie met uw woning.

Groen en schoon

Innovatieve, milieuvriendelijke materialen die zowel duurzaam als volledig recyclebaar zijn.

bg

Dienst

Onze dakkapel

Traditionele dakkapellen hebben met regelmaat onderhoud nodig. Bij een dakkapel van Polygoot is dat niet het geval. Onze dakkapellen gaan dan ook met gemak 50 jaar mee.


Wij maken onderhoudsvrije polyester dakkapellen die uit een stuk zijn ontwikkeld waardoor rot, tocht, vocht en ongedierte geen enkele kans meer krijgen. Onze dakkapellen hebben een kern van PET of EPS.

PET heeft als voordeel dat het constructief zeer sterk is en gemaakt wordt van gerecycled plastic, zoals PET flessen. Enig nadeel is dat PET in aanschaf duurder is, en daardoor in het duurdere segment zit.

Echter hebben wij tegenover deze duurdere variant ook een voordeliger dakkapel ontwikkeld, namelijk de dakkapel met een EPS kernmateriaal. EPS is in aanschaf goedkoper, maar daarom niet minder sterk, of isolerend.

Kwalitatief doen beide varianten niks van elkaar onder.

Bekijk onze portfolio

De voordelen

Gegarandeerd kwaliteit

Op maat gemaakt
Corrosie en weerbestendig
Geen onderhoud
Geen naden en kieren
Recyclebaar
Werkt brandwerend
Afvoeren niet verstopt
Licht in gewicht

Dienst

Feit en fabel

  • Feit is dat een polyester dakkapel niet op locatie geproduceerd kan worden.
  • Feit is dat een polyester dakkapel in geval van beschadiging door een specialist moet worden gerepareerd.
  • Feit is dat een polyester dakkapel beter isoleert dan een dakkapel met een houten kern, dit omdat alle delen bij een polyester dakkapel aan elkaar gelamineerd zijn en dus geen koude bruggen bevat.
  • Fabel is dat een polyester dakkapel heel veel geluid geeft bij regen, in de praktijk valt dit reuze mee, doordat onze dakkapel bestaan uit minimaal drie lagen EPS of PET, wordt contactgeluid gereduceerd.
  • Fabel is dat een polyester dakkapel in aanschaf veel duurder is dan een houten dakkapel bekleed met keralit of een gelijkend product. De kosten van een polyester dakkapel van Polygoot zijn vergelijkbaar als bij collega dakkapel bedrijven die een houten dakkapel bekleed met kunststof leveren. Sterker nog een polyester dakkapel van Polygoot is op de lange duur voordeliger omdat deze perfect isoleert, en geen onderhoud nodig heeft.
  • Fabel is dat je de kleur van een polyester dakkapel niet kunt veranderen, het tegendeel is waar, je kunt de kleuren prima veranderen met een één of twee componenten PU lak, met deze lak worden ook boten en jachten mee behandeld.
Bekijk onze portfolio

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is een dakkapel?

Een dakkapel is een constructie die op het schuine dak van een huis wordt geplaatst om extra ruimte en licht te creëren in een vaak wat donkere zolderkamer. Het bestaat meestal uit ramen en een plat dak.

Waarom zou ik een dakkapel willen laten plaatsen?

Een dakkapel biedt verschillende voordelen, waaronder extra leefruimte, meer daglicht, een waarde verhoging van je huis en een esthetische verbetering van de buitenkant van je huis.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel?

Dit hangt af van de plaatselijke regelgeving en de specifieke kenmerken van je huis. In veel gevallen is een vergunning vereist, maar voor kleine dakkapellen aan de achterzijde van de woning geldt vaak een vrijstelling. Het is verstandig om dit vooraf te controleren bij je gemeente.

Hoe lang duurt het om een dakkapel te laten plaatsen?

Dit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de dakkapel, de complexiteit van de installatie en het weer. Over het algemeen kan de plaatsing van een dakkapel een tot enkele dagen duren.

Hoeveel kost het plaatsen van een dakkapel?

De kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het materiaal, de grootte, het type ramen en afwerkingsopties. Gemiddeld variëren de kosten tussen de € 5000 en € 10.000, maar dit kan hoger zijn afhankelijk van de specifieke wensen.

Welke materialen worden gebruikt voor dakkapellen?

De meest voorkomende materialen voor dakkapellen zijn hout, kunststof (ook bekend als PVC) en polyester. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen op het gebied van duurzaamheid, onderhoud en esthetiek.

Heb je zelf een vraag die hier niet tussen staat?
Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag!

Op maat gemaakt
Corrosie en weerbestendig
Geen onderhoud
Geen naden of kieren

Offerte aanvragen

Klaar voor een zorgeloze toekomst?

Vraag vandaag nog een offerte aan en zet de eerste stap naar een onderhoudsvrije oplossing voor uw dakgoten en dakkapellen. Of neem contact met ons op voor meer informatie.