Wat kunnen wij voor jou betekenen.

Een dakkapel bestaat uit diverse onderdelen die aan elkaar geschroefd, gelijmd of gespijkerd worden, dit vergt veel tijd.

Wij maken polyester onderdelen voor dakkapellen, voor dakkapelbouwers uit het hele land. Denk hierbij aan goten, wangen en tussenpaneeltjes, in bijna alle RAL kleuren. Met onze producten kan een dakkapel snel en eenvoudig afgewerkt worden, met een schitterend eindresultaat.

bg
polygoot daken

Ons aanbod

Wie wij zijn

Polygoot is een bedrijf dat gevestigd is in Drachten en wij leveren door heel het land. Wij maken polyester onderdelen voor de bouw, denk hierbij aan dakgoten maar ook onderdelen van dakkapellen zoals dakgoten, zijwangen en tussenpanelen.

Met deze prefab onderdelen kan snel en efficient een dakkapel afgewerkt worden, in bijna alle voorkomende RAL kleuren. Ook maken wij casco dakkapellen, die een afnemer dan zelf kan bekleden met diverse materialen, denk daarbij aan zink, red cedar of Trespa (Hpl). De casco dakkapellen maken wij van PET plaat, dit is een constructieve isolatie plaat die gemaakt wordt van gerecyclede PET flessen.

Het voordeel is dat het geen vocht opneemt, enorm sterk en licht in gewicht is. Enig nadeel is dat het wat duurder is dan andere kernmaterialen. Ook gebruiken wij EPS als kernmateriaal voor onze dakkapellen, het voordeel is dat het zeer licht is, voordeliger dan PET, en een levensduur heeft van circa 75 jaar en dat het daarna nog ettelijke malen opnieuw hergebruikt kan worden. Ook is de verwerking makkelijk zodat er redelijk snel gewerkt kan worden.

Door het lichte gewicht van zowel PET als EPS, hoeven er bij de montage geen verzwarende constructies gemaakt te worden. Een simpele raveling is vaak voldoende.

 

De voordelen

Ontworpen voor een groenere toekomst

Polygoot dakkapellen, onderhoudsvrij en gemaakt van gerecyclede frisdrankflessen (100% gerecycled PET)

 

Uitstekende isolatie dankzij een energiezuinige composiet sandwichconstructie. Deze innovatie vermindert niet alleen de CO2-uitstoot maar zorgt ook voor sterke mechanische prestaties en langdurige isolerende eigenschappen, waardoor uw woning duurzamer wordt.

Over Polygoot-Eco

Portfolio

Over onze portfolio

Traditionele dakkapellen hebben met regelmaat onderhoud nodig, ze geven vaak grote ergernis en schade als gevolg door lekkage. Bij polygoot hebben we daar een oplossing voor gevonden.

Wij maken onderhoudsvrije kunststof dakgoten en dakkapellen die uit een stuk zijn ontwikkeld waardoor tocht, vocht en ongedierte geen enkele kans meer krijgen. Door de polyester grondstoffen zijn onze producten geschikt tegen extreme weersomstandigheden en behoeven ook op langere duur geen onderhoud meer.

Bekijk onze portfolio

Onze kwaliteiten

Waarom kiezen voor Polygoot

Zorgeloos genieten

Geniet van blijvende kwaliteit zonder het gedoe van onderhoud.

Altijd bestendig

Onze producten trotseren alle weersomstandigheden, van hittegolven tot vrieskou.

Op maat gemaakt

Precies ontworpen naar uw wensen en eisen, voor een naadloze integratie met uw woning.

Groen en schoon

Innovatieve, milieuvriendelijke materialen die zowel duurzaam als volledig recyclebaar zijn.

Offerte aanvragen

Ons aanbod

Onze diensten

Wat wij bieden

Onze op maat gemaakte dakkapellen en dakgoten bieden de perfecte balans tussen functionaliteit en design, afgestemd op uw unieke wensen. Met Polygoot kiest u voor kwaliteit die de tijd trotseert.

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is een dakkapel?

Een dakkapel is een constructie die op het schuine dak van een huis wordt geplaatst om extra ruimte en licht te creëren in een vaak wat donkere zolderkamer. Het bestaat meestal uit ramen en een schuin dak, dat vaak naar buiten uitsteekt.

Waarom zou ik een dakkapel willen laten plaatsen?

Een dakkapel biedt verschillende voordelen, waaronder extra leefruimte, meer daglicht, een waarde verhoging van je huis en een esthetische verbetering van de buitenkant van je huis.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel?

Dit hangt af van de plaatselijke regelgeving en de specifieke kenmerken van je huis. In veel gevallen is een vergunning vereist, maar voor kleine dakkapellen aan de achterzijde van de woning geldt vaak een vrijstelling. Het is verstandig om dit vooraf te controleren bij je gemeente.

Hoe lang duurt het om een dakkapel te laten plaatsen?

Dit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de dakkapel, de complexiteit van de installatie en het weer. Over het algemeen kan de plaatsing van een dakkapel een tot enkele dagen duren.

Hoeveel kost het plaatsen van een dakkapel?

De kosten van een dakkapel zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het materiaal, de grootte, het type ramen en afwerkingsopties. Gemiddeld variëren de kosten tussen de € 5000 en € 10.000, maar dit kan hoger zijn afhankelijk van de specifieke wensen.

Welke materialen worden gebruikt voor dakkapellen?

De meest voorkomende materialen voor dakkapellen zijn hout, kunststof (ook bekend als PVC) en polyester. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen op het gebied van duurzaamheid, onderhoud en esthetiek.

Heb je zelf een vraag die hier niet tussen staat?
Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag!

Op maat gemaakt
Corrosie en weerbestendig
Geen onderhoud
Geen naden of kieren

Offerte aanvragen

Klaar voor een zorgeloze toekomst?

Vraag vandaag nog een offerte aan en zet de eerste stap naar een onderhoudsvrije oplossing voor uw dakgoten en dakkapellen. Of neem contact met ons op voor meer informatie.